Torna el “Cicle Gaudí Tàrrega” per segon any consecutiu

Després de l’èxit de la primera edició, el Cicle Gaudí torna a Tàrrega per presentar un recull de títols nominats als XIV Premis Gaudí

Aquest dimarts 22 de febrer es va presentar la segona edició del “Cicle Gaudí Tàrrega” en la que hi van participar, Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Carlos Vílchez  regidor de cultura, Alba Pijuan Vallverdú alcaldessa de la ciutat i Pere Aumedes, gerent de Circuït Urgellenc. Aquesta petita mostra del Cicle Gaudí proposa una programació de cinema català que tindrà lloc al municipi lleidatà els dies 4 i 5 de març.

A les portes dels XIV Premis Gaudí, el Cinema Majèstic acollirà un any més aquesta iniciativa impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català, l’Ajuntament de Tàrrega i Circuit Urgellenc.

El “Cicle Gaudí Tàrrega” aposta per la projecció de pel·lícules de producció i llengua catalana, nominades als Premis Gaudí del mateix any. Enguany, es projectaran tres pel·lícules i dos curtmetratges, tots ells nominats en diferents categories. Per tal de donar un valor afegit al visionat de les pel·lícules, les projeccions aniran acompanyades de la presència de l’equip de la pel·lícula.

Els títols que es projectaran en aquesta edició són: El Ventre del Mar (Agustí Villaronga), Sis dies Corrents (Neus Ballús), Tros ( Pau Calpe) i els curtmetratges Animal Salvatge (Maria Besora) i L’Estrany (Oriol Guanyabens).

 

Us esperem a Tàrrega els dies 4 i 5 de març!

Cartell Oficial

Foto de la presentació

Tràiler Oficial

Consulta tota la programació

Divendres 04 de març | 20.30h

L’ESTRANY

L’Amadeu, un nen de nou anys, marxa de campaments d’estiu per primer cop. Els primers dies se sent sol i li costa trobar el seu lloc en el grup, però en Nil, el monitor amb més experiència, l’ajuda a integrar-se. A poc a poc, l’Amadeu se sent millor i comença a fer coses amb els seus nous amics. En un moment d’intimitat, però, en Nil abusa sexualment d’ell, aprofitant-se de la confiança que li havia donat.

Aquesta sessió comptarà amb la presència del director Oriol Guanyabens i l’actor Martí Atance

EL VENTRE DEL MAR

 / 12 nominacions als premis Gaudí incloent millor pel·lícula i actor (Roger Casamajor)

Juny de 1816. Una fragata de la Marina francesa embarranca davant la costa senegalesa. Els tripulants construeixen una embarcació precària en la que pugen fins a 147 homes. Dels 9 que aconsegueixen sobreviure, Savigny, un oficial metge implacable, i Thomas, un mariner ras rebel, s’enfronten i viuen la situació amb actituds diferents per sobreviure enmig de la més gran de les crueltats i la pietat més dolça.

Aquesta sessió comptarà amb la presència de l’actor protagonista Roger Casamajor

Dissabte 05 de març | 18.00h

TROS

 / Nominada a millor pel·lícula.

El Joan, un pagès vell i malcarat, cansat de patir robatoris al mas, decideix sumar-se a la ronda nocturna de pagesos que vigila les terres. Als veïns que patrullen no els fa gens de gràcia que el Joan els acompanyi; des que la seva dona va morir, el vell ha perdut el cap, però l’accepten en veure que l’acompanya el seu fill Pepe. I durant la ronda, el Joan i el Pepe topen amb un lladregot al tros.

Aquesta sessió comptarà amb la presència del director Pau Calpe i la productora Nati Escobar

Dissabte 05 de març | 20.30h

ANIMAL SALVATGE

La Janira té tres anys i no parla com la resta de nens de la seva edat. Les seves dificultats de llenguatge preocupen els adults que l’envolten però ella es resisteix a fer el que fa falta per a superar-les. És feliç envoltada d’animals, amb els quals es comunica d’una forma molt especial i sembla que prefereixi el seu món al dels humans. Créixer és inevitable i va arribant l’hora de triar entre continuar sent salvatge o adaptar-se a la societat.

SIS DIES CORRENTS

 / 9 nominacions als Premis Gaudí incloent millor pel·lícula i millor actor (Mohamed Mellali)

A fi de superar la setmana de prova en una empresa de fontaneria a la perifèria barcelonina, el Moha, un jove lampista marroquí, ha de bregar amb les excentricitats tant de clients com de companys de feina per demostrar-los que està preparat per substituir en Pep, un treballador que es jubila, i perquè el Valero deixi de pensar que no té el perfil “adequat” degut al seu origen.

Aquesta sessió comptarà amb la presència dels actors protagonistes Mohamed Mellali i Valero Escolar