Torna el “Cicle Gaudí Tàrrega” amb quatre propostes audiovisuals catalanes

Suro, El fred que crema, Demà ho deixem i El sostre groc, s’exhibiran als Cinemes Majèstic de Tàrrega els dies 19 i 20 de febrer.

 

Per tercer any consecutiu, la capital de l’Urgell es vesteix de gala per acollir quatre pel·lícules catalanes nominades als XV Premis Gaudí. Els Cinemes Majèstic de Tàrrega projectaran, pocs dies abans de la Gala, els següents  títols candidats al guardó: Suro, El fred que crema, Demà ho deixem i El sostre groc. Segons Carlos Vílchez, regidor de cultura i Pere Aumedes, gerent de Circuit Urgellenc, aquesta iniciativa vol reafirmar “la importància de continuar apostant per la cultura audiovisual en català, que tants èxits ha aconseguit recentment amb el film ‘Alcarràs’ com a vaixell insígnia”.

El Cicle donarà el tret de sortida amb el llargmetratge Suro, el dijous 19 de gener a les 8 del vespre i comptarà amb la presència del seu director Mikel Gurrea i el productor Tono Folguera. Les projeccions es reprendran divendres 20 a les 7 de la tarda amb l’estrena d’El fred que crema en la que hi intervindrà la productora Sandra Forn. A partir de dos quarts de 10 de la nit es podrà veure el curtmetratge Demà ho deixem de David Moragues i el documental El sostre groc dirigit per Isabel Coixet, aquest darrer presentat per Albert Llimós, periodista del diari Ara i investigador del cas, i amb la presència d’algunes de les víctimes.

Aquesta iniciativa és fruit de l’acord entre Circuit Urgellenc, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega i compta amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català dins el marc del Cicle Gaudí.

 

Presentació del Cicle Gaudí a Tàrrega