Sallent i Cardedeu van acollir dues noves sessions escolars del projecte col·laboratiu entre el Cicle Gaudí i la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

La iniciativa, permet que estudiants dels municipis catalans reflexionin sobre cinema i ètica acompanyats dels professionals de la Fundació i del Cicle Gaudí.

 

Des de fa més de 20 anys, la Fundació Victor Grífols i Lucas es dedica la divulgació i a l’ensenyament de la Bioètica mitjançant el diàleg entre especialistes de diferents àrees de coneixements. Aquest any, dins del Cicle Gaudí, s’ha engegat un projecte  que ofereix als estudiants de diversos centres de tot Catalunya l’oportunitat de reflexionar al voltant de les qüestions ètiques que es plantegen en algunes pel·lícules de producció catalana.

Des del Cicle Gaudí, acostem el cinema català a municipis de tot el territori a més d’iniciar aquesta aventura a les  seves aules, divulgant pel·lícules fetes aquí i donant peu a la reflexió i al debat al voltant d’aquestes.

La pel·lícula programada per aquesta activitat ha estat “El meu germà persegueix dinosaures“, un film que tracta sobre la relació d’un adolescent amb el seu germà petit amb síndrome de Down. La projecció va anar acompanyada d’un debat amb l’alumnat conduït per professionals de l’Acadèmia i la Fundació.

Els dies 30 de novembre i 15 i 16 de desembre, Sallent i Cardedeu van obrir les portes de les seves sales als estudiants que van poder gaudir de la pel·lícula i d’una jornada de debat d’allò més interesant. Els alumnes participants van ser: 4rt, 5è i 6è de primària de l’escola Vedruna i de l’escola Els Pins de Sallent i de 2n d’ESO i 1r de batxillerat dels instituts Plamarcell, Arquitecte Manel Raspall i el Sui de Cardedeu.

La presentació va comptar amb la presència de Núria Tarribas en representació de la Fundació Grífols i de Marina Saura, cap de projecte del Cicle Gaudí.