L’Acadèmia del Cinema Català signa un acord de col.laboració amb la Federació d’Ateneus de Catalunya

Ahir a la tarda va tenir lloc a la seu de l’Acadèmia del Cinema Català la signatura d’un conveni que vincula aquesta entitat amb la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) amb l’objectiu de fomentar i donar visibilitat al cinema català.

La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella, han signat aquest conveni que té com a objecte establir un marc de col·laboració per fomentar activitats de suport al cinema català, i per tal de col·laborar en projectes comuns i assolir els objectius propis de cadascuna de les institucions.

Amb l’acord la Federació es compromet a donar visibilitat al cinema català a través de la promoció del Cicle Gaudí dins del catàleg d’activitats i altres canals de difusió per tal que els ateneus coneguin el cicle i les sales on actualment s’està projectant.

D’altra banda, el conveni ofereix un preu especial de 3€ per gaudir de les pel·lícules del cicle a tots els socis dels ateneus federats que presentin el carnet amb la imatge i el logotip de la FAC.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes per any, una cada mes, a quasi una vuitantena de poblacions de tot el territori. Arriba allà on els ciutadans no tenen un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

Fotografies realitzades per (c) Montse Galeano