Es presenta la primera edició del “Cicle Gaudí Tàrrega”

L’Acadèmia del Cinema Català, l’Ajuntament de Tàrrega i el Circuit Urgellenc uneixen forces per oferir a la ciutadania un recull de títols nominats als Premis Gaudí, entre els quals destaquen La vampira de BarcelonaLa dona il·legal o L’ofrena

Ahir es va presentar en roda de premsa la primera edició del “Cicle Gaudí Tàrrega”, una programació de cinema en català que tindrà lloc entre el 17 i el 21 de març als Cinemes Majèstic de Tàrrega. Aquesta iniciativa, impulsada conjuntament per l’Acadèmia del Cinema Català, l’Ajuntament de Tàrrega i Circuit Urgellenc, té com a objectiu potenciar el cinema fet a Catalunya en llengua catalana.

La selecció de pel.lícules que es programen al “Cicle Gaudí Tàrrega” es basa en dos criteris: la versió original catalana, per una banda, i les nominacions als Premis Gaudí, per l’altra. Les sessions, programades als Cinemes Majèstic, oferiran quatre pel·lícules i dos curtmetratges nominats en la XIII Edició dels Premis Gaudí i comptaran amb la presència de directors, intèrprets i equip tècnic que presentaran i participaran en un col.loqui posterior.

Situant el Cicle Gaudí Tàrrega en la setmana prèvia a la gala dels XIII Premis Gaudí (enguany se celebra el 21 de març), es pretén generar un interès extra en el públic per veure producte audiovisual català i en llengua catalana.

Cartell Oficial

Tràiler Oficial

Consulta tota la programació

Dimecres 17 de març | 19.15h

Curtmetratges nominats als Premis Gaudí

CANDELA

Producció d’animació protagonitzat per la senyora Candela, que passa els seus últims dies a la decadent perifèria d’una gran ciutat.
Aquesta sessió comptarà amb la presència d’Anna Solanas, codirectora.

NI OBLIT NI PERDÓ

Cinta de temàtica política basada en el cas de Guillem Agulló ocorregut a València l’any 2003. La història parla del dolor d’una família que no pot superar la mort d’un dels seus membres a causa de la violència feixista.
Aquesta sessió comptarà amb la presència de Jordi Boquet, director, i Anna Moragriega, productora.

Dijous 18 de març | 19.15h

L’OFRENA

(Drama)

 / 4 nominacions als Premis Gaudí incloent millor pel·lícula i actriu (Anna Alarcón) ·

Violeta rep inesperadament a la seva consulta psiquiàtrica la Rita, la dona d’en Jan, un antic amor d’adolescència que marcà la seva vida després d’abandonar-la traumàticament 20 anys enrere.
Aquesta sessió comptarà amb la presència de Ventura Durall, director, i Anna Alarcón, actriu protagonista.

Divendres 19 de març | 19.15h

LA VAMPIRA DE BARCELONA

(Intriga)

 / 14 nominacions als Premis Gaudí incloent millor pel·lícula i direcció (Lluís Danés)

La pel·lícula s’endinsa en la Barcelona de principis del segle XX: una gran ciutat burgesa i modernista però també sòrdida. La desaparició de la petita Teresa, filla d’una rica família, commociona el país. La policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com ‘La Vampira del Raval’. El film aplega un nombrós repartiment encapçalat per noms tan destacats com Roger Casamajor, Nora Navas, Bruna Cusí, Francesc Orella o Sergi López.

Dissabte 20 de març | 19.15h

LES DUES NITS D’AHIR

(Drama)

 / Nominada a millor pel·lícula

Una nit d’estiu, Eric roba les cendres de Pol, el seu amic recentment mort. Aquesta mateixa nit, Eric i els seus dos millors amics, Ona i Marcel, fan un viatge en cotxe per llançar les cendres. L’escapada, però, acaba convertint-se en una bombolla que els separa de la realitat.

Aquesta sessió comptarà amb la presència d’Eudald Valdi, Pau Cruanyes, Ignasi Àvila i Gerard Vidal, directors, i Xavier Atance, productor.

Diumenge 21 de març | 19.15h

LA DONA IL·LEGAL

(Drama)

 / Nominada a millor pel·lícula i actor secundari (Abdel Aziz El Mountassir)

Dirigida pel lleidatà Ramon Térmens, la pel·lícula s’endinsa en la corrupció de les deportacions practicades per l’Estat espanyol. Un advocat d’immigració i una dona nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució uneixen les seves forces per lluitar contra el sistema.