El Cicle Gaudí supera enguany els 45.000 espectadors i arriba a 110 pantalles de tot el país

Amb l’elaboració del balanç de 2022 queda palès que el Cicle Gaudí celebra enguany el seu millor any

L’any 2016, el Cicle Gaudí naixia i començava a oferir projeccions a 12 sales catalanes. En sis anys ha multiplicat per nou el seu abast territorial i avui dia està present a 110 municipis d’arreu del territori. En aquest recorregut, el projecte s’ha instaurat en algunes comarques que no comptaven amb cap pantalla que oferís cinema de forma regular. Avui, el circuit treballa per implantar-se en les tres úniques comarques que hi falten: Alt Urgell, Cerdanya Gironina i Garrotxa.

L’any 2021 el Cicle Gaudí va aconseguir portar a 28.238 espectadors a les diverses sales de la xarxa.
El 2022 el nombre d’espectadors ha augmentat en un 60% ja que la xifra final d’assistents a les pel·lícules programades enguany, a dia d’avui, ja supera els 45.000 espectadors.

Moltes de les pel·lícules programades han multiplicat la seva presència al territori. Pel·lícules com “Libertad”, “El ventre del mar”, “La voluntaria” o “Toscana”, han quadruplicat la seva presència al territori i Sis dies corrents, Pan de limón con semillas de amapolas, Las leyes de la frontera o Mediterráneo, han doblat el nombre de municipis de la seva distribució gràcies al centenar de sales de la xarxa del Cicle Gaudí.

El creixement de públic que ha experimentat el Cicle Gaudí contrasta amb la tendència que viuen les sales del comercials després de la pandèmia. En tres anys, han reduït la seva taquilla i, segons les dades del 2021 de l’ICEC la mitjana d’espectadors per sessió va ser de dinou persones. El Cicle Gaudí, per la seva banda, ha aconseguit incrementar la seva mitjana d’espectadors, passant dels trenta-tres el 2021 als quaranta-vuit el 2022. Així doncs, en un context especialment complicat per a l’exhibició, el projecte s’ha consolidat com una finestra més del circuit de distribució i del pla d’explotació comercial de les produccions catalanes.

El Cicle Gaudí té per objectiu crear un hàbit de consum del nostre cinema amb una regularitat mensual, amb preus ajustats i especialment allà on no hi ha sales de cinema comercials, i a més vol donar visibilitat al talent i l’autoria catalana. En un context de greus mancances estructurals en l’accés a la cultura fora de les grans capitals, el Cicle Gaudí exerceix una funció pública equilibrant les oportunitats audiovisuals al territori.

La iniciativa compta amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona, i Lleida a través de l’Institut d’estudis Ilerdencs, la Generalitat de Catalunya i la Fundació SGAE.