El Cicle Gaudí celebra la II Edició de la Trobada de Sales amb un gran èxit de participació

Una seixantena de representants de les sales que integren la xarxa del Cicle Gaudí van assistir el passat 30 de setembre a la II Edició de la Trobada de Sales al Cinema Edison, de Granollers.

Atenent totes les mesures de seguretat indicades i en un marc tan cinematogràfic com és la Sala Edison de Granollers, la II Trobada es va desenvolupar en un ambient distès, en el que representants dels municipis que formen part de la xarxa del Cicle Gaudí van intercanviar experiències i vivències.

La benvinguda institucional va anar a càrrec d’ Isona Passola, Presidenta de l’Acadèmica del Cinema Català, a la que van seguir les intervencions de Miquel Curanta, Director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Roca, Coordinador de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i Josep Mayoral Antigas, Alcalde de Granollers.

Després de la presentació dels resultats del Cicle Gaudí 2019-2020 va arribar el torn de Pac Vilallonga, gestor del Cinema Truffaut de Girona, membre de la comissió de programació del Cicle Gaudí, Doctor en Comunicació i docent a la Universitat Blanquerna. Vilallonga va desenvolupar una ponència titulada “Els reptes de les sales de cinema petites/independents durant i després de la pandèmia”.

En el darrer tram de la jornada representants de 4 sales que formen part de la xarxa van presentar les seves respectives experiències (pràctiques d’èxit, reptes, dificultats) en una taula rodona que va comptar amb la participació del públic assistent. Les presentacions van anar a càrrec de M. Àngels Mir, Tècnica de Cultura, Entitats i Festes de l’Ajuntament de Cassà de la Selva; Joan Oliveras, Responsable de producció de Badalona Cultura; Judith Vidal Vilella, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès i Pere Aumedes, Gerent de CIRCUSA.

La Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va agrair a tots els assistents la feina que fan des de les seves localitats i els va encoratjar a seguir treballant per donar encara més visibilitat i vida al cinema català.

La trobada de sales, que enguany celebrava la II Edició, es repetirà cada any en una població de les 70 que integren la xarxa.