El Cicle Gaudí segueix al Canal 33 tot el mes de juny

A proposta de l’Acadèmia del Cinema Català, el passat dilluns 11 de maig el Canal 33 va estrenar “Cicle Gaudí”, una programació diària especial de cinema català. L’espai es mantindrà durant tot el mes de juny amb 4 noves entregues cada setmana.

 

D’acord amb la proposta feta per l’Acadèmia a partir de les recomanacions de l’Observatori Europeu de l’Audiovisual, a mitjans de maig Televisió de Catalunya va obrir un espai de programació per al cinema propi al Canal 33.

De dilluns a dijous, a les 00h de la nit, la segona cadena de la televisió pública catalana ofereix un film català nominat i/o guardonat als Premis Gaudí dels darrers anys.

Els títols que es podran veur al Cicle Gaudí al Canal 33 fins el 22 de juny, moment en què s’iniciarà la programació d’estiu, són:

SETMANA DEL 8/06-11/06

 • Dilluns 8 de juny: DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT, d’Antoni Verdaguer (2012).
  Pel·lícula documental que retrata Jordi Dauder, actor, poeta, escriptor, doblador i molt actiu a nivell polític i social, a través d’una entrevista i de testimonis dels seus amics i col·laboradors, com ara Lluís Llach, Emma Vilarasau, Ventura Pons o Ken Loach.
  1 nominació a Millor música original i 1 guardó als IV Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.
 • Dimarts 9 de juny: EL REI BORNI, de Marc Crehuet (2016).
  Film protagonitzat per Alain Hernández, que es posa a la pell d’un policia antiavalots que ha buidat un ull a un manifestant, interpretat per Miki Esparbé. La casualitat fa que una nit el manifestant acabi anant a sopar a casa del policia.
  6 nominacions als IX Premis Gaudí: Millor pel·lícula, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista femenina, Millor protagonista masculí i Millor direcció artística.
 • Dimecres 10 de juny: TRUMAN, de Cesc Gay (2016).
  El Julián (Ricardo Darín) viu sol amb el seu gos, Truman, i rep la visita inesperada del seu amic Tomás (Javier Cámara). Els dos comparteixen quatre intensos i emotius dies, provocats per la difícil situació que travessa el Julián.
  6 nominacions als VIII Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista masculí, Millor actriu secundària i Millor actor secundari.
 • Dijous 11 de juny: ANY DE GRÀCIA, de Ventura Pons (2011).
  Comèdia trans-generacional protagonitzada per Rosa Maria Sardà, Oriol Pla, Santi Millán, Amparo Moreno, Diana Gómez, Alex Maruny, Ricard Farré, Lluís Villanueva i Núria Feliu que explica la història d’en David, un jove de vint anys que arriba a barcelona buscant una oportunitat. La Gràcia, que en té seixanta-i-uns-quants, li ofereix una habitació a canvi de companyia i atenció. La seva convivència esdevé, des del principi, explosiva.

SETMANA DEL 15/06-18/06

 • Dilluns 15 de juny: PETITET, de Carles Bosch (2018).
Petitet, un ex-músic gitano barceloní vinculat al mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona, i, ara, per a poder complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos – genials però indisciplinats– i aconseguir el miracle que s’entenguin amb una orquestra simfònica!
  2 nominacions i 1 guardó als XI Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.
 • Dimarts 16 de juny: EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA, de Román Parrado (2016).
  Protagonitzada per Oriol Pla, Roser Tapias, Enric Auquer i Àlex Monner, narra la història d’un grup de joves d’entre 17 i 18 anys que, en plena Guerra civil, es veuen obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales.
  1 guardó als IX Premis Gaudí: Millor pel·lícula per a televisió.
 • Dimecres 17 de juny: EL REI DE L’HAVANA, d’ Agustí Villaronga (2015).
  Després de fugir d’un correccional, Reinaldo tracta de sobreviure als carrers de La Habana de finals dels 90, una de les pitjors dècades per a la societat cubana. Esperances, desencants, rom, bon humor i sobretot la gana, l’acompanyen en el seu vagareig, fins que coneix la Magda i la Yunisleidy, supervivents com ell.
  12 nominacions i 4 guardons als VIII Premis Gaudí: Millor Muntatge, Millor Música original, Millor Fotografia i Millor Vestuari.
 • Dijous 18 de juny: LOS PELAYOS, d’Eduard Cortés (2012).
  És l’emocionant aventura d’un grup de persones (Daniel Brühl, Lluís Homar, Miguel Ángel Silvestre, Oriol Vila, Vicente Romero, Blanca Suárez, Eduard Fernández, Marina Salas, Hui Chi Chu, mark Ullod) amb poques perspectives de futur als quals se’ls presenta una gran oportunitat: canviar la seva sort i gaudir d’una aventura que es convertirà en un sistema de vida absolutament a contracorrent, desbancar els casinos del món amb un mètode infalible basat en la imperfecció de la ruleta.
  4 nominacions i 1 guardó als V Premis Gaudí: Millor Fotografia.

SETMANA DEL 22/06

 • Dijous 22 de juny: 10.000 KM, de Carlos Marques-Marcet (2014).
  Opera prima del reconegut director Carlos Marques-Marcet que narra la relació a distància de l’Alexandra (Natalia Tena) i el Sergi (David Verdaguer), quan ella rep una oferta professional que la porta a treballar un any a Los Angeles.
  8 nominacions i 5 guardons als VII Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista femenina i Millor protagonista masculí.

Anteriorment es van poder veure:

SETMANA DE L’11/05-17/05

 • Dilluns 11 de maig: EVA, de Kike Maíllo (2011).
  Film de ciència-ficció ambientat en un futur proper on els humans viuen acompanyats per robots. Amb Daniel Brühl, Marta Etura i Lluís Homar com a protagonistes.
  16 nominacions i 5 guardons als IV Premis Gaudí: Millor pel.lícula en llengua catalana, Millor direcció artística, Millor actor secundari, Millor fotografia i Millors efectes especials / digitals.
 • Dimarts 12 de maig: MENTRE DORMS, de Jaume Balagueró (2011).
  Pel·lícula de suspens protagonitzada per Luis Tosar a la pell d’un conserge aparentment inofensiu que es converteix en una amenaça a l’ombra.
  15 nominacions i 6 guardons als  IV Premis Gaudí: Millor pel.lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista masculí, Millor muntatge i Millor so.
 • Dimecres 13 de maig: LA VIDA LLIURE, de Marc Recha (2017).
  Film d’aventures que transcorre a Mallorca el 1971 i segueix la història de dos germans que troben un tresor amagat. Amb Sergi López nominat als  XI Premis Gaudí com a Millor protagonista masculí.
 • Dijous 14 de maig: RETORNATS, de Manuel Carballo (2013).
  Presentada al Festival de Sitges, relata com la humanitat conviu amb els retornats, persones aparentment normals que han estat infectades per un virus que els pot arribar a convertir en zombies. Candidata als VI Premis Gaudí.

SETMANA DEL 18/05-24/05

 • Dilluns 18 de maig: GARBO, L’HOME QUE VA SALVAR AL MÓN, d’Edmon Roch (2009).
  Documental sobre espies i agents secrets, fet a partir de fragments de films de Hollywood, materials d’arxiu i entrevistes, que presenta la delirant història de Juan Pujol, la persona que va embaucar els nazis.
  2 guardons als II Premis Gaudí: Millor pel.lícula documental i Millor guió.
 • Dimarts 19 de maig: FASSMAN, L’INCREÏBLE HOME RADAR, de Joaquim Oristrell (2015).
  Protagonitzada per Nausicaa Bonnín i Juanjo Puigcorbé, la pel·lícula s’endinsa en la història del mentalista Fassman, quan rep un anònim amenaçant amb acabar amb la seva carrera.
  1 nominació als IX Premis Gaudí: Millor pel.lícula per a televisió.
 • Dimecres 20 de maig: L’ESCOLLIT (THE CHOSEN), d’Antonio Chavarrías (2016).
  Film de rerefons històric que indaga en el personatge de Ramón Mercader, el català que va assassinar Trotski.
  3 nominacions als IX Premis Gaudí: Millors efectes visuals, Millor música original i Millor vestuari.
 • Dijous 21 de maig: ESKALOFRÍO, d’Isidro Ortiz (2008).
  Pel·lícula de terror protagonitzada per un adolescent, acusat d’uns estranys successos que tenen lloc al poble perdut entre muntanyes on viu amb la seva mare.
  2 guardons als II Premis Gaudí: Millors efectes visuals i Millor so.

SETMANA DEL 25/05-31/05

 • Dilluns 25 de maig: MÓN PETIT, de Marcel Barrena (2012).
  Documental sobre Albert Casals, un jove que des dels 5 anys es mou amb cadira de rodes i, no obstant això, ha fet realitat el seu somni: viatjar per tot el món.
  3 nominacions i 1 guardó als VI Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.
 • Dimarts 26 de maig: EL PALLASSO I EL FÜHRER, d’Eduard Cortés (2007).
  Ambientada l’any 1944 a Berlín, el film explica la història de Charlie Rivel, un pallasso aclamat pel règim nazi, que és convidat a actuar a la festa d’aniversari del Führer.
  1 guardó als I Premis Gaudí: Millor pel·lícula per a televisió
 • Dimecres 27 de maig: LA LLUM D’ELNA, de Sílvia Quer (2016).
  Pel·lícula que recupera l’admirable història d’Elisabeth Eidenbenz, que va tirar endavant la Maternitat d’Elna, on dones internades als camps de refugiats del sud de França podien donar a llum amb dignitat.
  1 guardó als X Premis Gaudí: Millor pel·lícula per a televisió.
 • Dijous 28 de maig: RASTRES DE SÀNDAL, de María Ripoll (2014).
  Protagonitzada per Aina Clotet, el film narra la història de dues germanes índies separades a la força després de la mort de la seva mare.
  8 nominacions i 1 guardó als VII Premis Gaudí: Millor pel·lícula.

SETMANA DE L’ 01/06-04/06

 • Dilluns 1 de juny: LA CHANA, de Lucija Stojevic (2017).
  Documental que descobreix el fascinant personatge de la Chana, la bailaora de flamenc que va arribar a actuar a Hollywood i fa més de 30 anys va desaparèixer dels escenaris.
  1 guardó als X Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.
 • Dimarts 2 de juny: HEROIS, de Pau Freixas (2010).
  Escrit per Albert Espinosa (Polseres vermelles) i Pau Freixas, el film retorna a l’últim estiu que el protagonista, ara un publicista d’èxit interpretat per Àlex Brendemühl, va passar amb la seva colla d’amics de la infantesa.
  10 nominacions als III Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor direcció de producció, Millor direcció artística, Millor actor secundari, Millor muntatge, Millor música original, Millor fotografia i Millor so.
 • Dimecres 3 de juny: LA PROPERA PELL, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo (2010).
  Un adolescent desaparegut (Àlex Monner) torna a casa amb la seva mare (Emma Suárez), però aviat sorgeix el dubte sobre la seva veritable identitat.
  14 nominacions i 3 guardons als IX Premis Gaudí: Millor pel·lícula, Millor guió i Millor protagonista femenina.
 • Dijous 4 de juny: PA NEGRE, d’Agustí Villaronga (2010).
  El film, adaptació de la novel·la homònima d’Emili Teixidor, s’ambienta en els anys més durs de la postguerra rural a Catalunya, a través dels ulls de l’Andreu, un nen que descobreix dos cadàvers al bosc. Va fer història en ser la primera pel·lícula en català mereixedora del Premi Goya a Millor pel·lícula.
  15 nominacions i 13 guardons als III Premis Gaudí: Millor pel·lícula, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista femenina, Millor direcció de producció, Millor direcció artística, Millor actriu secundària, Millor actor secundari, Millor música original, Millor fotografia, Millor vestuari, Millor so i Millor maquillatge i perruqueria.