Comença el Projecte Educatiu del Cicle Gaudí

El projecte ha arrencat amb el seu primer passi a Sallent després d’una prova pilot a principis de 2022.

Després d’assolir les més de 100 sales a Catalunya i de la gran consolidació del projecte, el Cicle Gaudí fa un altre pas endavant i arriba a les aules amb el Projecte Educatiu.

La iniciativa neix principalment amb un doble objectiu: d’una banda, donar a conèixer el cinema català als joves, d’entre 14 i 18 anys, i de l’altra, situar a les sales on es projecta el Cicle Gaudí com a espais de referència cultural i cinematogràfica en el municipi.

El projecte  situa l’audiovisual en el centre del fet pedagògic proposa concebre’l no només com a forma de producció artística sinó també com a context d’aprenentatge transversal, a partir del visionat d’una de les pel·lícules que formen part del catàleg. Actualment s’ofereixen tres títols que s’aniran ampliant cada curs escolar: Estiu 1993, de Carla Simón, La Vida Sense la Sara Amat, de Laura Jou, i Mediterráneo, de Marcel Barrena.

El projecte educatiu del Cicle Gaudí està pensat perquè, a través d’uns dossiers pedagògics que es proporcionen als docents i als gestors de les sales de la xarxa, es pugui desenvolupar de manera autònoma.

Una de les parts més atractives del projecte és la presentació d’unes vídeocàpsules en les quals tres persones de l’equip de la pel·lícula s’adrecen directament als alumnes participants. Els expliquen coses sobre la seva feina i sobre els reptes que els ha suposat la pel·lícula. El projecte educatiu culmina amb una peça audiovisual que els alumnes generen per recollir tota la seva experiència. Aquesta càpsula es retorna a l’equip i crea, en certa manera, una relació epistolar entre alumnes i l’equip de la pel·lícula.

Durant la prova pilot que va tenir lloc a Manlleu i Capellades a principis de 2022, 237 alumnes van poder treballar entorn de la pel·lícula La Vida Sense la Sara Amat.  Aquest curs escolar, quaranta alumnes de Sallent han encetat el projecte educatiu el dia 30 de novembre amb la projecció de Mediterráneo a la Fàbrica Vella. Alumnes de Palau Solità i Plegamans i Capellades ja tenen confirmades les seves projeccions en els propers mesos.

Coneix més sobre el projecte aquí